Makaleler

Tüm Makaleler

AR-GE ve YENİLİK FAALİYETLERİNDE HİBE VE DESTEKLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ TEKNOKENTLERDE SERİ ÜRETİM FAALİYETLERİ TEKNOKENTLER, AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİNDE FİİLEN ÇALIŞAN ŞİRKET ORTAKLARININ ÜCRETLERİ 5746 SAYILI KANUN YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR TEKNOKENTLER İLE AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİNDE KISA SÜRELİ ÇALIŞMA ÖDENEĞİ TEKNOKENT YÖNETİCİ ŞİRKETLERİNİN KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNA UYGULAMASI KİMLER AR-GE PERSONELİ OLABİLİR? AR-GE PROJESİ - Ar-Ge Merkezi ve Teknokent Firmalarının Ar-Ge Projeleri TEKNOKENT GİRİŞ DANIŞMANLIĞI AR-GE MUHASEBESİ TEKNOKENT MUHASEBESİ TEKNOKENT TEŞVİKLERİ VE AYLIK MUAFİYET LİSTESİ UYGULAMASI TEKNOKENTE HİÇ GELMEYEN FİRMALARIN KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNASI KARŞISINDAKİ DURUMU YURTDIŞINA REMOTE ÇALIŞIP $ VEYA € BAZINDA MAAŞ ALANLARIN VERGİSEL DURUMU PATENT VE FAYDALI MODELE DAYALI SATIŞ İSTİSNASI OYUN YAZILIMI SATIŞLARINDA TEKNOKENT UYGULAMASI TASARIM VE YAZILIM İHRACINDA KURUMLAR VERGİSİ İNDİRİMİ ŞÜPHELİ DEĞERSİZ ALACAKLAR KURUMLAR VERGİSİ TEŞVİKLERİ TEKNOKENTLERDE MUAFİYET LİSTELERİ FİNANSMAN GİDER KISITLAMASININ PRATİK UYGULAMASI AR-GE VE TASARIM MERKEZİ OLMAK ARTIK ESKİSİ KADAR KOLAY DEĞİL! TEKNOKENTLERDE HİZMET VEREN ÖĞRETİM ÜYELERİ İLE İLGİLİ VERGİSEL HUSUSLAR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE KDV VE KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNUN 6. VE TEKNOKENT KANUNUNUN GEÇİCİ 2. MADDESİ ÇERÇEVESİNDE YAZILIM FAALİYETLERİNİN VERGİLENDİRİLMESİ BİLİŞİM PERSONELİNE UYGULANAN BÖLGE DIŞI SÜRE TEŞVİKİ
Görüntülenme : 776

KİMLER AR-GE PERSONELİ OLABİLİR?

kimler-ar-ge-personeli-olabilir.jpg

Ar-Ge personeli, inovasyon ve teknolojik ilerlemeyi sağlayan projelerde çalışan uzmanlar olarak, çeşitli alanlarda bilgi ve becerilere sahip kişilerdir.

Ar-Ge personeli olabilecek çalışanlar farklı eğitim alanlarından olabilir. 

  1. Mühendisler: Elektrik, elektronik, makine, kimya, endüstri mühendisliği gibi çeşitli mühendislik disiplinlerinden mezun olanlar Ar-Ge personeli olarak çalışabilirler. Mühendisler, ürün tasarımı, prototip geliştirme, testler yapma, veri analizi ve süreç iyileştirmeleri gibi görevleri üstlenebilirler.
  2. Bilim İnsanları: Fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimlerden mezun olanlar veya ilgili disiplinlerde doktora derecesine sahip olanlar Ar-Ge personeli olarak çalışabilirler. Bilim insanları, yeni keşifler yapma, deneysel çalışmalar yürütme, verileri analiz etme ve raporlama gibi görevleri üstlenebilirler.
  3. Yazılım Geliştiricileri: Bilgisayar bilimi veya yazılım mühendisliği gibi alanlarda uzmanlaşmış yazılım geliştiriciler, yazılım tabanlı Ar-Ge projelerinde çalışabilirler. Yeni yazılım ürünleri veya hizmetleri geliştirme, algoritma tasarlama, veri analizi veya yapay zeka uygulamaları gibi görevlerde yer alabilirler.
  4. Tasarımcılar: Endüstriyel tasarımcılar, grafik tasarımcılar, kullanıcı deneyimi (UX) tasarımcıları gibi farklı tasarım disiplinlerinden mezun olanlar, Ar-Ge projelerinde tasarım süreçlerine katkıda bulunabilirler. Ürün tasarımı, prototip geliştirme, kullanılabilirlik testleri ve marka tasarımı gibi konularda görev alabilirler.
  5. Proje Yöneticileri: Ar-Ge projelerini yönetme ve koordinasyon görevini üstlenen proje yöneticileri, proje planlaması, kaynak yönetimi, takım koordinasyonu ve proje süreçlerinin yönetimi gibi görevleri yerine getirirler. Proje yöneticileri, teknik bilgiye ek olarak liderlik ve iletişim becerilerine sahip olmalıdır.
  6. Veri Analistleri: Büyük veri analizi, istatistiksel analiz, makine öğrenimi gibi konularda uzmanlaşan veri analistleri, Ar-Ge projelerinde veri toplama, veri analizi ve sonuçları yorumlama gibi görevlerde yer alabilirler. Veri analistleri, elde edilen verilerden anlamlı bilgiler çıkarmak ve karar verme süreçlerine katkıda bulunmak için istatistiksel yöntemler ve veri görselleştirme araçları kullanır.

Elbette, Ar-Ge personeli için gereken beceri ve uzmanlık alanları proje ve sektöre göre değişiklik gösterebilir. İşverenler genellikle adayların eğitim, deneyim, teknik bilgi, analitik düşünme, problem çözme ve takım çalışması becerilerini değerlendirir. Ar-Ge personeli, yenilikçi fikirler üretebilen, analitik düşünebilen, araştırma yapabilen ve teknik bilgileri uygulayabilen kişiler olmalıdır.

Sonuç olarak, Ar-Ge personeli, mühendislik, bilim, tasarım, yazılım veya veri analizi gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış kişilerden oluşabilir. Bu kişiler, Ar-Ge projelerinde çalışarak yenilikçi çözümler üretme, yeni ürün veya hizmetler geliştirme ve teknolojik ilerlemeye katkıda bulunma görevini üstlenirler.